Home » » Κύμη - Ολυμπιακός: 72-90

Κύμη - Ολυμπιακός: 72-90


Ο Ολυμπιακός πέρασε και από την Κύμη (90-72) και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της STOIXIMAN.GR Basket League πρώτος και αήττητος. Πρώτος σκόρερ για τον Θρύλο ο Ματ Λοτζέσκι με 17 πόντους.

Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν εντυπωσιακά το παιχνίδι καθώς προηγήθηκαν με 0-8. Ένα επιμέρους 13-3 των γηπεδούχων, όμως, άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης για το 13-11. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν είχαν συγκέντρωση στην άμυνα, ο Μόργκαν έκανε μεγάλη ζημιά και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με τους πρωταθλητές Ελλάδος να είναι μπροστά με την ελάχιστη δυνατή διαφορά (23-24).
Η επίθεση λειτουργούσε εξαιρετικά και στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά τα αμυντικά λάθη και η έλλειψη συγκέντρωσης κόστισαν και πάλι και έτσι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ για το 45-46 του ημιχρόνου. Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε, κυρίως αμυντικά. Ο Ολυμπιακός βελτίωσε αισθητά την άμυνα του και έτσι προηγήθηκε με 59-63. Στην τελευταία περίοδο δε, οι παίκτες της Κύμης σε πολλές περιπτώσεις δεν κατάφερναν ούτε να σουτάρουν, η διαφορά άγγιξε ακόμη και τους 20 πόντους και στο τέλος ο Θρύλος έφτασε στη νίκη με 72-90.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 23-24, 45-46, 59-63, 72-90.

Κύμη (Μπρατσιάκος): Σχίζας 2, Αντεκμπόγε 8, Σιγκούνας, Τσούπκοβιτς 12 (3), Κουκουλάς 4, Κοστόβ 4, Σταμάτης 3, Πάλμπλαντ, Μόργκαν 29 (13 ριμπ.), Ελ-Αμίν 10 (2).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γουότερς 5 (1), Γκριν 11 (3), Μπιρτς 4 (5 ριμπ.), Γιανγκ 5 (4 ριμπ.), Παπαπέτρου 7, Μιλουτίνοφ 1, Πρίντεζης 16 (1), Παπανικολάου 1, Μάντζαρης 15 (3), Λοτζέσκι 17 (5), Αθηναίου 8 (1).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΡΑΤΣΙΑΚΟΣ: «Νομίζω πως ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί στα 30 λεπτά του ματς.  Ξέραμε ότι οι αντίπαλοι μας θα είναι κουρασμένοι, είχαν σημαντικό ματς την Παρασκευή, έπαιζαν χωρίς τον Σπανούλη και έχουν δύο σημαντικά ματς μπροστά τους. Εκμεταλλευτήκαμε αυτό το γεγονός στο ξεκίνημα του ματς και πετύχαμε εύκολους πόντους στην επίθεση. Όταν, όμως, δέχεσαι 46 πόντους στο ημίχρονο από μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης με έναν σπουδαία προπονητή, δεν έχεις τύχη. Στο δεύτερο ημίχρονο δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα να βρούμε τον δρόμο προς το καλάθι. Δίκαιη πέρα για πέρα η νίκη του Ολυμπιακού. Στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι για την αρχή του δευτέρου γύρου. Έχουμε πολύ σημαντικά ματς για την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.  Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Χαλκίδας, τον ΕΣΑΚΕ και όλους όσους πήραν μέρος ώστε να γίνει συλλογή τροφίμων. Οι πράξεις αλληλοβοήθειας είναι σημαντικές και είμαστε υποχρεωμένοι να γίνουμε αρωγοί τέτοιων προσπαθειών. Θα ήθελα επίσης  να στείλω  ένα μήνυμα στον κόσμο της Κύμης, είμαστε μαζί τους, τους υποστηρίζουμε και εύχομαι τα χιόνια να φύγουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια, δεν είχαμε τον πρόεδρο στο πλευρό μας.

Σε ερώτηση για την απόδοση του Ελ Αμίν και εάν σκέφτεται να τον αλλάξει,  Έλληνας κόουτς απάντησε πως:  «ο Ελ Αμίν δεν ήταν τόσο κακός σήμερα, βοήθησε, έδωσε πολλές πάσες, κάποιες έγιναν ασίστ, κάποιες όχι. Για τα αμυντικά του προβλήματα, είχε διάθεση να παίξει άμυνα, αλλά παίζεις με τον Ολυμπιακό, δεν είναι εύκολο».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΡΑΝΑΣ: «Η ομάδα μας  πάλεψε απέναντι στην καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Συγχαρητήρια στην ομάδα μας για την προσπάθεια της αυτή. Δεν καταφέραμε να έχουμε μαζί μας σήμερα τους ανθρώπους της Κύμης, που πάντα τους έχουμε στο πλευρό μας. Θέλουμε να τους εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας. Θέλαμε πολύ να κάνουμε μια τεράστια νίκη και να τους την αφιερώσουμε, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Μας κακοφάνηκε που δεν τους είχαμε μαζί μας, όπως δεν είχαμε και τον πρόεδρο μας μαζί, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή. Τώρα κοιτάζουμε το ματς με το Λαύριο, θα δώσουμε και την ψυχή μας σε αυτό το ματς. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και του εύχομαι καλή συνέχεια».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Συμφωνώ πως δεν αρχίσαμε καλά το παιχνίδι, κυρίως αμυντικά δεν μπήκαμε καλά στο ματς. Η επίθεση ήταν καλή σε όλο το ματς, αμυντικά όμως, ήμασταν χαλαροί, η Κύμη είναι καλή επιθετικά ομάδα, έχει έμπειρους ξένους και καλούς σκόρερ που αν τους αφήσεις μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Και αυτό έγινε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεχτήκαμε 13 και 14 πόντους στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο. Στην τελευταία περίοδο ιδίως βρήκαμε επιθετικό ρυθμό. Συγχαρητήρια στην Κύμη για την εικόνα της, για την ατμόσφαιρα που υπάρχει στο γήπεδο, είναι ένα γήπεδο που ο κόσμος χαίρεται να βλέπει το μπάσκετ και βοηθάει να γίνεται το παιχνίδι σε σωστές συνθήκες. Συγχαρητήρια επίσης στον ΕΣΑΚΕ για την πρωτοβουλία με την εκστρατεία “Καλάθια Αγάπης”. Το μπάσκετ δείχνει ευαισθησία και είναι πάντα κοντά στην κοινωνία».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Διαφορετικά πρόσωπα, κυρίως αμυντικά. Όταν δέχεσαι 45 πόντους, κάτι φταίει και κάτι δεν κάνεις καλά. Στα αποδυτήρια ότι δεν πρέπει να δείξουμε αυτή την εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο και το κάναμε πράξη στο παρκέ».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ: «Η αλήθεια είναι πως δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά, κυρίως στην άμυνα. Δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι και αφήσαμε έναν παίκτη να ξεκινήσει τόσο καλά, έναν από τους κύριους μοχλούς της Κύμης. Θέλαμε να μπούμε συγκεντρωμένοι, γνωρίζοντας πως η Κύμη ξεκινά καλά στην έδρα της. Είναι μια πολύ καλή ομάδα με καλό υλικό και καλό προπονητή. Δεν μπήκαμε όσο συγκεντρωμένοι έπρεπε. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώσαμε την άμυνά μας και πλησιάσαμε τα επίπεδα που θέλουμε χωρίς να είμαστε ακριβώς πάνω στο πλάνο μας και πήραμε τη νίκη».
*Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ θα υποβληθεί το πρωί της Τρίτης σε μαγνητική τομογραφία. Έχει υποστεί κάκωση κάτω άκρου ποδός.

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger