Home » » Euroleague Regular Season: Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 67-69

Euroleague Regular Season: Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 67-69


Ο Ολυμπιακός νίκησε 69-67 τη Μπαρτσελόνα εκτός έδρας για τη 17η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και έφτασε στο 12-5.
Ο Ολυμπιακός δεν άρχισε καλά το παιχνίδι, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 13-6, αλλά στη συνέχεια, με επιμέρους 2-7, οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν για το 15-13 με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 20-17 υπέρ των γηπεδούχων.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Άντε Τόμιτς έκανε ζημιά, αλλά ο Ολυμπιακός είχε πάντα τις απαντήσεις με το ημίχρονο να τελειώνει 33-29 υπέρ της Μπαρτσελόνα. Στο τρίτο δεκάλεπτο, η παρουσία του Γουότερς και η ηγετική εμφάνιση του Πρίντεζη, κράτησαν τον Θρύλο κοντά στο σκορ. Κάθε φορά που η Μπαρτσελόνα προσπαθούσε να ξεφύγει ο Λοτζέσκι ήταν εκεί, ο Παπανικολάου, ο Παπαπέτρου και ο Μιλουτίνοφ έκαναν απίστευτη δουλειά και στις δύο μεριές του παρκέ και έτσι ο Ολυμπιακός έμενε κοντά στο σκορ.
Στις αρχές της τελευταίας περιόδου η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε 64-58, αλλά ο Μάντζαρης ήταν εκεί. Με τρίποντο μείωσε σε 64-61 και στη συνέχεια το ματς πήγαινε πόντο-πόντο. Ο Κόπονεν έκανε το 67-67 πριν ο Μάντζαρης με 2/2 βολές 7’’ πριν το τέλος κάνει το 67-69. Στην τελευταία φάση, ο Ολυμπιακός απέδειξε γιατί διαθέτει την καλύτερη άμυνα της Ευρώπης , δεν επέτρεψε στη Μπαρτσελόνα ούτε καν να σουτάρει και έφτασε στη μεγάλη νίκη.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 20-17, 33-29, 54-56, 67-69

Μπαρτσελόνα (Μπαρτζώκας): Ράις 15 (1), Ντόελμαν 5 (1), Ντόρσεϊ 7, Κλαβέρ 4, Ναβάρο 3 (1), Βεζένκοφ 2, Όλεσον, Κόπονεν 16 (4), Ρένφρο 3, Τόμιτς 12.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 8 (2), Μπιρτς 2, Γιανγκ 1, Παπαπέτρου 2, Γουότερς 8, Μιλουτίνοφ 6, Πρίντεζης 16 (1τρ., 9 ριμπ.), Παπανικολάου 8 (2τρ., 8 ριμπ.), Μάντζαρης 6 (1), Λοτζέσκι 11 (1), Αθηναίου 1.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Πετύχαμε μια σπουδαία νίκη. Πάντα είναι δύσκολο να παίζεις σε αυτό το γήπεδο, απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Η Μπαρτσελόνα είναι μεγάλη ομάδα και αυτή η νίκη είναι φοβερά σημαντική. Πιστεύω ότι αξίζαμε να νικήσουμε, ήταν ένα ντέρμπι το ματς σε όλη του τη διάρκεια, αλλά κρατήσαμε τη Μπαρτσελόνα χαμηλά στο σκορ. Τους κρατήσαμε στους 67 πόντους, την ώρα που συνήθως σκοράρουν κατά μέσο όρο 79. Όταν κρατάς μια τόσο καλή επιθετικά ομάδα 12 πόντους κάτω από το μέσο όρο τους, ειδικά στο γήπεδο τους, έχεις πιθανότητες να νικήσεις και αυτό έγινε. Ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια του το παιχνίδι, καμία από τις δύο ομάδες δεν πήρε μεγάλο προβάδισμα. Και η Μπαρτσελόνα είχε ευκαιρίες να νικήσει, αλλά στο τέλος είχαμε συγκέντρωση και κάναμε σωστές επιλογές στις περισσότερες κρίσιμες αποφάσεις και στις λεπτομέρειες. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες που πάλεψαν και έμειναν κοντά στο πλάνο μας, ότι σχεδιάσαμε και ότι αποφασίσαμε πριν το ματς, το είδαμε σε μεγάλο βαθμό στο παρκέ. Συνεχίζουμε ταπεινοί, με χαμηλά το κεφάλι και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Η Ευρωλίγκα έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμη, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Μπαρτσελόνα και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, ακούγαμε τις φωνές τους από εκεί πάνω που καθόντουσαν, και αυτό ήταν μεγάλη ενίσχυση για τους παίκτες για να παλέψουν σε άμυνα και επίθεση. Οι αριθμοί με πόσες νίκες έχει μια ομάδα απέναντι στην άλλη, αυτά είναι για τους δημοσιογράφους. Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα που θέλει να κερδίζει όλα τα ματς. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει πάντα, οι παίκτες είναι άνθρωποι αλλά προσπαθούμε πάρα πολύ».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Είναι σημαντικό ότι παίξαμε ως ομάδα, είχαμε διάρκεια. Παίξαμε σε μια δύσκολη έδρα, είναι δύσκολο να κερδίζεις εδώ. Διάρκεια και χημεία μας χαρακτηρίζουν. Δικαίως πήραμε τη νίκη. Παίξαμε καλή άμυνα, αν και δεχθήκαμε κάποια εύκολα καλάθια. Ανακάμψαμε, πάμε καλά σε αυτό το κομμάτι, έχουμε διάρκεια. Μέσω της άμυνας βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση. Παίξαμε καλή άμυνα στα τελευταία τρία λεπτά. Αυτά με τις παραδόσεις τα ξέρετε καλύτερα. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό, κάθε χρονιά, κάθε περίοδος. Ήρθαμε για να νικήσουμε. Όλα τα ματς μας ενδιαφέρουν. Ήρθαμε το παλέψαμε και πήραμε ένα πολύ σημαντικό διπλό. Δεν σημαίνει κάτι, όμως. Θα το χαρούμε σήμερα. Έχουμε δρόμο ακόμα, μακάρι να έχουμε διάρκεια και υγεία και να παίζουμε έτσι ως ομάδα για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Εκτός από την άμυνα μέτρησε το καθαρό μυαλό μας και η εμπειρία μας. Έχουμε πολλούς παίκτες που ξέρουν αυτό το σημείο. Είμαστε από τις πιο έμπειρες ομάδες στον θεσμό σε ματς που κρίνονται στο τέλος, πήραμε τη νίκη».

Για το πλεονέκτημα έδρας, ο 31χρονος φόργουορντ είπε πως  «καμία ήττα δεν είναι εύκολη. Έχουμε καιρό και δρόμο. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Είναι σημαντικό ότι έχουμε διάρκεια και παίζουμε καλά. Ας χαρούμε τη σημερινή νίκη και από αύριο βλέπουμε τη συνέχεια».

Για την απουσία του Βασίλη Σπανούλη: «Ξέρω ότι το χάρηκε πάρα πολύ. Απουσίες σαν του Βασίλη μπορεί να μην φαίνονται πολύ σε ένα - δύο ματς, αλλά σε βάθος χρόνου φαίνονται πολύ. Τον θέλουμε γρήγορα ξανά μαζί μας».

Για την παρουσία του κόσμου στη Βαρκελώνη:  «Χαρά μας που τους κάναμε και το ευχαριστήθηκαν και πέρασαν μια όμορφη βραδιά».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Ηταν ένα πολύ σκληρό ματς. Ενα ριμπάουντ, ένα λάθος έκρινε το τελικό αποτέλεσμα, όμως είχαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε το ματς νωρίτερα, όταν ήμασταν μπροστά με 6 πόντους. Κάναμε επιθετικά φάουλ, κακές αποφάσεις και ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα. Εβαλαν μεγάλα σουτ, ένα από τον Μάντζαρη ήταν ένα από αυτά τα πολύ σημαντικά. Νομίζω ότι προσπαθήσαμε πολύ στην άμυνα όμως είχαμε χαμηλό ποσοστό στο δίποντο και όταν σκοράρουμε μόλις 67 πόντους στο Παλάου είναι πολύ δύσκολο να νικήσουμε. Χρειαζόμασταν κάτι περισσότερο και δεν το είχαμε και τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Μπορώ να πω ότι κάθε παιχνίδι είναι μια διαφορετική ιστορία και κάθε αντίπαλος παίζει διαφορετικό μπάσκετ, έτσι πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό. Πρέπει να παίξεις το δικό σου στυλ μπάσκετ. Μπορώ να πω ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαστε τόσο σκληρή ομάδα γι' αυτό το επίπεδο. Επρεπε να νικήσουμε απόψε και να τελειώσουμε νωρίτερα το παιχνίδι, όμως είχαμε κακές αποφάσεις κατά τή διάρκεια του αγώνα, επιθετικά φάουλ στο λόου ποστ και ακόμα και στην τελευταία επίθεση δεν σουτάραμε με ευκαιρία να νικήσουμε.Κάνουμε λάθη και γι' αυτό χάνουμε ματς σαν αυτό. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετική ιστορία. Επρεπε να προσαρμοστούμε στο μπάσκετ του Ολυμπιακού στον μέγιστο βαθμό. Χάσαμε 4-5 λέι απ κάτω από το καλάθι και κάποιες φορές πρέπει να έχεις λίγη τύχη την οποία δεν είχαμε. Πρέπει να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι και να παλέψουμε ως το τέλος. Εχουμε σχεδόν άλλον ένα γύρο στη διοργάνωση και δεν θα παραιτηθούμε Πρέπει να είμαστε συνεπείς από παιχνίδι σε παιχνίδι και να είμαστε πιο σκληροί, να μάθουμε από αυτό το ματς».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger