Home » » Euroleague Regular Season: Ολυμπιακός - Μπασκόνια 92 - 62

Euroleague Regular Season: Ολυμπιακός - Μπασκόνια 92 - 62


Ο Ολυμπιακός διέλυσε 92-62 τη Μπασκόνια και έφτασε στο 13-5 μετά από 18 αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα. Πρώτοι σκόρερ οι Σπανούλης, Πρίντεζης και Παπανικολάου που είχαν από 12 πόντους.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έπαιξε εντυπωσιακά επιθετικά, αλλά οι Βάσκοι βρήκαν μερικές ευκαιρίες να κάνουν το παιχνίδι τους. Και αυτή ήταν η μόνο φορά που η ομάδα του Σίτο Αλόνσο κατάφερε να κάνει κάτι καλό επιθετικά. Γιατί από το δεύτερο δεκάλεπτο και έπειτα, οι… αμυντικές δαγκάνες των πρωταθλητών Ελλάδος ήταν τέτοιες, που οι Βάσκοι σε πολλές επιθέσεις δεν μπόρεσαν καν να σουτάρουν. Μέσω της άμυνας, ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό και στην επίθεση με το ημίχρονο να τελειώνει 50-28 υπέρ των «ερυθρολεύκων».
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε το παραμικρό. Η εικόνα του Θρύλου ήταν ίδια και καλύτερη. Ο Ολυμπιακός πήγαινε με το πόδι στο γκάζι σε όλο το ματς, προσέφερε ουσία και θέαμα με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει 76-43. Στην τελευταία περίοδο, οι φιλοξενούμενοι έριξαν τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους, στις αρχές της περιόδου, αλλά μετά από ένα τάιμ άουτ του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η εικόνα έγινε ακόμη καλύτερη με τον Ολυμπιακό να διαλύει τελικά τη Μπασκόνια με 92-62.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 24-17, 50-28, 76-43, 92-62

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 11, Μπιρτς 9 (7ριμπ.), Γιανγκ 7, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 12 (2τρ., 7 ασ.), Γουότερς 2 (5ασ.), Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ 3, Πρίντεζης 12 (7ριμπ.), Παπανικολάου 12 (2), Μάντζαρης 10 (2), Λοτζέσκι 8 (1).

Μπασκόνια (Αλόνσο): Λάρκιν 12, Μπαρνιάνι 2, Φόιγκτμαν 3, Χάνγκα 11, Σεντεκέρκις 3, Μπομπουά 9 (1), Μπλάζιτς 2, Ντιόπ, Τιγί 7 (1), Μπάντιντζερ 8, Λουζ 5.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που αποθέωσε την ομάδα. Έχω πει ότι στις νίκες πρέπει να αποθεώνουν τους παίκτες. Το κριτήριο του κόσμου είναι αλάνθαστο. Είδε σήμερα μια ομάδα που πετούσε και νίκησε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει τι γίνεται και αλλάζουν τα δεδομένα όταν παίζουμε στην Ελλάδα. Όλη η Ελλάδα καταλαβαίνει τι γίνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στον κόσμο για τη συμπαράστασή του. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να παίζουμε πάντα έτσι. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για το εξαιρετικό παιχνίδι που έκαναν. Ήταν ένα πολύ σημαντικό και κρίσιμο ματς για μας. Έκαναν μεγάλη προσπάθεια και απέδωσαν όσο καλύτερα μπορούσαν απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Ήταν πολύ σημαντικό ότι από την αρχή ασκήσαμε πίεση με την καλή μας άμυνα και είχαμε τον έλεγχο του ρυθμού. Γενικά ελέγξαμε το ματς από την άμυνά μας και κρατήσαμε την Μπασκόνια πολύ χαμηλά στο σκορ, στους 62 πόντους. Αυτό ήταν το κλειδί για τη νίκη, γιατί όταν παίζεις καλή άμυνα έχεις καλή κίνηση και στην επίθεση. Οι αριθμοί απόψε δείχνουν πόσο καλό επιθετικό παιχνίδι κάναμε. Όλοι οι παίκτες σκόραραν, είχαμε πέντε με διψήφιο αριθμό πόντων και κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ευχαριστούμε και τον κόσμο που είχε μεγάλη παρουσία και βοήθησε την ομάδα. Όλα τα ματς στο εξής είναι πολύ σημαντικά και τους θέλουμε δίπλα μας ως το τέλος. Με την εμφάνισή μας τους ανταποδώσαμε τη βοήθεια που έδωσαν στην ομάδα».

ΣΙΤΟ ΑΛΟΝΣΟ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Δεν έχω να πω τίποτα για την ομάδα μου. Ήμασταν άθλιοι. Από την αρχή ήμασταν πολύ κακοί. Ο καθένας πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του. Αν πιστεύουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε μόνο από την επίθεση, ειδικά μια ομάδα με τέτοια ποιότητα, τέτοια ιστορία και τέτοια έδρα, τότε κάτι κάνουμε λάθος. Δεν μπορώ να πιστέψω την εικόνα που είχαμε και θα πρέπει να τη διορθώσουμε άμεσα. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και έπαιξε με περισσότερη ενέργεια. Αυτό που έγινε δεν πρέπει να ξανασυμβεί».

ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΑΝΓΚ: «Αν εξαιρέσουμε κάποιους εύκολους πόντους που δώσαμε στο ξεκίνημα από επιθετικά ριμπάουντ, κάναμε ένα πολύ ολοκληρωμένο παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ. Βγάλαμε πολλή ενέργεια και πετύχαμε πολλούς πόντους στο τρανζίσιον. Σίγουρα η ήττα από τον Παναθηναϊκό ήταν κάτι που μας απογοήτευσε, αλλά είναι στη φύση του ανθρώπου να θέλει να αντιδράσει και εμείς το κάναμε αυτό. Θέλουμε να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση και έχουμε μπροστά μας μία εβδομάδα με δύο δύσκολα παιχνίδια με Αρμάνι Μιλάνο και Μπάμπεργκ».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Σίγουρα μας πείσμωσε η ήττα από τον Παναθηναϊκό και θέλαμε να αντιδράσουμε. Χάσαμε έναν στόχο και έχουμε μπροστά μας τους δύο μεγαλύτερους, όπου είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Στο σημείο που έχουμε φτάσει στόχος είναι το πλεονέκτημα έδρας. Αλλά, δεν κοιτάμε πολύ μακριά, παρά μόνο το επόμενο παιχνίδι. Παίξαμε με μεγάλη ενέργεια από την αρχή στην άμυνα. Κρατήσαμε την Μπασκόνια ίσως στη χειρότερη επιθετική της συγκομιδή φέτος και καταφέραμε να βγάλουμε εκτός ρυθμού τον Λάρκιν, ο οποίος καθορίζει τον ρυθμό της. Γι’ αυτό είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την εμφάνισή μας».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger