Home » » Άρης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 55-80

Άρης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 55-80


Ούτε οι απουσίες, αλλά ούτε και η κούραση "λυγίζουν" τον Ολυμπιακό! Επιβλήθηκε του Άρη στο "Nick Galis Hall" με 80-55 και συνέχισε το νικηφόρο σερί του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο ξεκίνημα με 5-0, όμως, η ομάδα μας δεν άργησε να περάσει στην αντεπίθεση. Με όπλο της την άμυνα και ένα σερί 7-0 προσπέρασε αρχικά με 7-5, ενώ στην συνέχεια φρόντισε συνεχώς να αυξάνει τις αποστάσεις (14-22, στο 10'). Ο Ολυμπιακός "τρύπησε" την ζώνη του Άρη τόσο "χτυπώντας" από τα 6.75μ., όσο και περνώντας την μπάλα στην ρακέτα (22-43, στο 19'). Την ίδια ώρα οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη "μάτωναν" για να φτάσουν στο καλάθι (24-45, στο 20')...

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε έναν άτυπο διαγωνισμό τριπόντων, με τους "ερυθρόλευκους" να αναδεικνύονται νικητές (από τα 5 σερί που μπήκαν, ο Ολυμπιακός ευστόχησε στα 3)! Κακές επιθετικές επιλογές και αμυντικά κενά επέτρεψαν στον Άρη να μειώσει στους 13π. (45-58, στο 29'), όμως, Αγραβάνης και Μιλουτίνοφ "ξεκόλλησαν" επιθετικά την ομάδα μας, που έκλεισε το 3ο δεκάλεπτο προηγούμενη με 62-45. Οι γηπεδούχοι έκαναν μια ύστατη προσπάθεια για καμ μπακ (49-62, στο 33'), αλλά απέτυχαν... Με αποτελεσματική άμυνα και ένα επί μέρους σκορ 18-6, ο Ολυμπιακός έφτασε άνετα στη νίκη.

* Εκτός 12άδας ήταν οι τραυματίες Βασίλης Σπανούλης, Βαγγέλης Μάνταρης και Κιμ Τιλί.

Δεκάλεπτα: 14-22, 24-45, 45-62, 55-80

Άρης (Γιαννάκης): Φλιώνης, Τσαϊρέλης 11(1), Αθηναίου 6(1), Γουίβερ 4, Μπένσον 5, Βον 4, Πουλιανίτης 2, Μούρτος, Μοράντ, Βασιλόπουλος 8(1), Πέτγουεϊ 6, Μπελ 9(1).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοφ 10 (3ριμπ., 2 ασ.), Παπανικολάου 6( 3ριμπ., 5 ασ., 2 κλ.) Ρόμπερτς 6(2), Τόμπσον 6(1), Πρίντεζης 6(4ριμπ.), ΜακΛιν 7(1), Τολιόπουλος 7 (2τρ., 2ασ.) Παπαπέτρου 11(3τρ., 3 ριμπ.), Αγραβάνης 12(1 τρ., 8 ριμπ., 3 κο.), Στρελνιεκς 5(1τρ., 4ασ.), Αρσενόπουλος, Μπόγρης 4.

"Συγκέντρωση, άμυνα και συνεργασίες το κλειδί"
Ικανοποιημένος από την συνολική εικόνα της ομάδας του εμφανίστηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος. "Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Πιστεύω ότι από την αρχή ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, εφαρμόσαμε αυτά που είχαμε πει. Ήμασταν πολύ καλοί αμυντικά. Δεν επιτρέψαμε στον Άρη να τρέξει εδώ στο γήπεδό του που είναι πολύ σημαντικό το transition παιχνίδι. Στην επίθεση είχαμε καλές συνεργασίες και ειδικά το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν πολύ καλό. Αναγκάσαμε τον αντίπαλο να σκοράρει μόνο δέκα πόντους. Εμείς είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, βάλαμε κάποια σουτ, βάλαμε κάποια καλάθια από μέσα και στο ανοιχτό γήπεδο. Και αυτή η διαφορά που πήραμε των είκοσι πόντων ήταν ένα σημαντικό προβάδισμα. Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτούς τους σαραντα πέντε πόντους που βάλαμε στο πρώτο εικοσάλεπτο δεν είχαμε κανέναν παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων. Αυτό δείχνει τον πλουραλισμό και την πολυφωνία που είχαμε ως ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο περιμέναμε την αντίδραση του Άρη, ήρθε αυτή και μείωσε ο αντίπαλός μας. Σίγουρα μπήκαμε πιο νωθροί, χάσαμε κάποιες μάχες στην άμυνα, στην επίθεση δεν κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα, σιγά σιγά, όμως, βρήκαμε και πάλι τον ρυθμό μας, παίξαμε καλύτερα στην άμυνα, σταματήσαμε κάποια εύκολα καλάθια που δεχόμασταν και στην τέταρτη περίοδο πήραμε και πάλι μια διαφορά. Βάσει της εικόνας του παιχνιδιού αξίζαμε τη νίκη γιατί ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και σε γενικές γραμμές κοντρολάραμε τον ρυθμό σε όλο το παιχνίδι , εκτός από κάποια διαστήματα που προανέφερα. Καλή συνέχεια στον Άρη. Εύχομαι τα καλύτερα στον κόουτς Γιαννάκη".
Και  συνέχισε: "Ήταν ένα ποιοτικό παιχνίδι, ένα ποιοτικό πρώτο ημίχρονο, που διαβάσαμε καλά επίθεση και άμυνα. Είδαμε τα μις ματς, ήμασταν συγκεντρωμένοι, δεν αφήσαμε πολλά περιθώρια στον Άρη, παίξαμε ανάλογα με τον παίκτη που μαρκάραμε σωστά και όντως ήταν ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια".
Σε ερώτηση για το πως εξηγεί το υψηλό ποσοστό των "ερυθρολεύκων" από την γραμμή του τριπόντου παρότι απουσίαζαν δύο γκαρντ και στην Ευρώπη τα στατιστικά ήταν χαμηλά, απάντησε: "Είμαι θέμα ποιότητας. Το 28% στα τρίποντα δεν είναι φυσιολογικό, ούτε το 50 είναι. Το φυσιολογικό είναι κάπου ενδιάμεσα. Αλλά υπάρχουν μέρες που έχεις καλό ποσοστό. Θεωρώ πως έχουμε καλούς σουτέρ και είναι θέμα χρόνου να βρούμε τα πατήματά μας για να σουτάρουμε καλύτερα. Όντως τα ποσοστά μας δεν ήταν καλά και αυτό το 50% είναι μεγάλο. Συμβαίνει, όμως, στο μπάσκετ όπως και το αντίθετο".

Από την πλευρά του ο προπονητής του Άρη, Παναγιώτης Γιαννάκης, δήλωσε: "Ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε καλή βραδιά σε αντίθεση με μας που αποκτήσαμε νευρικότητα αφού χάσαμε κάποια εύκολα καλάθια. Ο Ολυμπιακός είχε σταθερό ποσοστό στα τρίποντα κι αυτό τον βοήθησε στο κομμάτι της συνέπειας. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ήμασταν πολύ κακοί, στο τρίτο δεκάλεπτο ήμασταν καλύτεροι… Δεν είμαστε ομάδα που είχε τον ίδιο χρόνο δουλειάς σε σχέση με τον Ολυμπιακό ο οποίος έχει ποιοτικούς παίκτες και παιδιά που παίζουν πολλά χρόνια μαζί. Δεν ήταν το πραγματικό πρόσωπο αυτό για μας με συνέπεια να μας κερδίσει εύκολα ο Ολυμπιακός. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι με τη Βόννη που είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι".
Ο Βασίλης Τολιόπουλος, τόνισε: "Η καλή δουλειά στο δεύτερο δεκάλεπτο έκρινε το παιχνίδι. Ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα και νομίζω πως δεν δεχθήκαμε πάνω από δέκα πόντους. Σε ότι έχει να κάνει με εμένα, σίγουρα όταν παίζεις καλά με αυτή την ομάδα είναι τιμή και περηφάνεια. Θέλω να είμαι όσο πιο συγκεντρωμένος γίνεται κάθε φορά, να ξεκινάω από την άμυνα και αν μου βγει και η επίθεση έχει καλώς". Αναφερόμενος στην αναμέτρηση με τους "Μπλαουγκράνα", αλλά και στον ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Άρη, είπε: "Η αναμέτρηση που έρχεται με την Μπαρτσελόνα είναι διαφορετικός αγώνας από τον σημερινό. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε το σερί στην Ευρωλίγκα και να φτάσουμε και στον τελικό του Κυπέλλου που τα τελευταία χρόνια μας λείπει πάρα πολύ".

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger