Home » » ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ρέθυμνο : 90 - 72

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ρέθυμνο : 90 - 72


Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του... Επιβλήθηκε στο άδειο (λόγω τιμωρίας) ΣΕΦ του Ρεθύμνου με 90-72, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι έκανε το ντεμπούτο του με την "ερυθρόλευκη" φανέλα ο Κάιλ Γούλιντζερ.
Η άμυνα ζώνης των Κρητικών δημιούργησε επιθετικό πρόβλημα στον Ολυμπιακό και δεν του επέτρεψε να επιβάλλει τον ρυθμό του. Παρόλα αυτά, η ομάδα μας έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 21-19, ενώ στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου πήρε μια διαφορά 6π. (28-22) βασιζόμενη επιθετικά στον Δημήτρη Αγραβάνη. Το Ρέθυμνο, όμως, δεν εγκατέλειψε την μάχη.... Συνέχισε να σουτάρει με εντυπωσιακά ποσοστά από την γραμμή των 6.75μ. (είχε 7/14 στο πρώτο μέρος)  και κατάφερε να προσπεράσει με 4π. (35-39, στο 19'). Τελικά με ένα σερί 4-0 (δια χειρός Στρέλνιεκς και Μιλουτίνοφ) οι "ερυθρόλευκοι" ισοφάρισαν σε 39-39.

Στο 3ο δεκάλεπτο οι "ερυθρόλευκοι" ναι μεν βρήκαν λύσεις στην επίθεση (κυρίως από τον Μπράιαν Ρόμπερτς), ωστόσο, δεν κατάφεραν να καλύψουν τα αμυντικά κενά τους. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Νίκου Βετούλα, οι οποίοι "κρατήθηκαν" κοντά στο σκορ (66-62, στο 29'). Κάπου εκεί, όμως, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τους φιλοξενούμενος... Με πιεστική άμυνα και ένα επί μέρους σκορ 15-3, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ανέβασαν τον δείκτη της διαφοράς στους 16π. (81-65, στο 34') και ουσιαστικά "καθάρισαν" την υπόθεση νίκη.

Δεκάλεπτα: 21-19, 39-39, 69-65, 90-72

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοφ 9(4 ριμπ.), Στρέλνιεκς 12(1), Πρίντεζης 6(6 ριμπ.), Παπανικολάου 7(6ριμπ., 2 ασ.), Ρόμπερτς 18(3 τρ., 4 ριμπ., 6 ασ.), ΜακΛιν 7, Τολιόπουλος 6, Παπαπέτρου 2, Αγραβάνης 7(1), Μπόγρης, Τόμπσον 16(3τρ., 2 ασ.), Γουίλτζερ.

Ρέθυμνο (Βετούλας): Ντάνιελς 12(1), Κόττας 1, Μούντι 5(1), Άρμστέντ 13(3),  Γκούντγουϊν 11(2), Μέντλοκ 4, Χριστοδούλου 7, Παναρετάκης, Θεοδωρίδης, Γιαννόπουλος 5(1), Ρόμπερτσον 14(2)

«Με δουλειά και υπομονή θα τα φτιάξουμε όλα»

Υπομονή και πίστη στην προσπάθεια που κάνει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια ζήτησε ο τεχνικός της ομάδας μας, Γιάννης Σφαιρόπουλος: «Σήμερα είχαμε να διαχειριστούμε την ψυχολογική κατάσταση της ομάδας, που μετά το τελευταίο ματς της Ευρωλίγκας δεν ήταν καλή. Πιστεύω ότι αυτό το ψυχολογικό κενό που είχαμε το ξεπεράσαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι εξαιτίας της ήττας από τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα κοστίζει σε όλους μας αυτό. Όμως, όπως έχω ξαναπεί με δουλειά και υπομονή θα τα φτιάξουμε όλα. Είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Είναι μια προσπάθεια που την πιστεύουμε και στα προηγούμενα χρόνια έχει ευοδώσει καρπούς. Αυτή η ομάδα θέλει υπομονή γιατί είναι μια καινούργια ομάδα με πολλούς ξένους, με πολλούς τραυματισμούς και διαχείριση πολλών διαφορετικών παραμέτρων, όπως είναι οι πολλοί διεθνείς που δεν ξεκουράστηκαν. Όλα αυτά, για όλες τις ομάδες που αντιμετωπίζουν τις ίδιες συνθήκες με την δικιά μας, φέρνουν σκαμπανεβάσματα. Θεωρώ πως στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλά. Η παραγωγικότητά μας ήταν καλύτερη από ότι στα προηγούμενα ματς, όμως, η άμυνά μας θα πρέπει να είναι καλύτερη. Δεχθήκαμε 72 πόντους. Για εμένα είναι πολλοί. Βέβαια δώσαμε σε λιγότερες από 48 ώρες αυτή την αναμέτρηση και ενεργειακά δεν ήμασταν στο μάξιμουμ. Και είναι λογικό αυτό. Όταν Παρασκευή βράδυ παίζεις ένα τόσο απαιτητικό παιχνίδι και Κυριακή απόγευμα το επόμενο. Παρόλα αυτά, βγάλαμε ενέργεια, είχαμε καθαρό μυαλό, βγάλαμε ωραίες φάσεις στην επίθεση, είχαμε πολυφωνία και στο τέλος πήραμε και μια μεγάλη διαφορά που μας έδωσε την άνετη νίκη. Προχωράμε... Κοιτάμε το επόμενο ματς. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τρία παιχνίδια. Θέλουμε να συνεχίσουμε την δουλειά μας, να αφοσιωθούμε και να παίξουμε το ματς στην Τουρκία».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την βελτιωμένη επιθετική εικόνα των «ερυθρολεύκων», είπε: «Διάθεση οι παίκτες έχουν πάντα. Απλά επιθετικά ήταν καλύτεροι σήμερα. Βέβαια, το Ρέθυμνο το σεβόμαστε, αλλά δεν μπορείς να το συγκρίνεις με μια ομάδα Ευρωλίγκας. Αλλά είναι ένα πρώτο βήμα και μπορούμε να χτίσουμε πάνω σε αυτό για την συνέχεια. Δεν ξεχάσαμε ξαφνικά να παίζουμε μπάσκετ, δεν ξεχάσαμε ξαφνικά να σκοράρουμε... Νομίζω ότι όλα τα παιδιά ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Όπως ξέρετε η άμυνα είναι αυτή που δίνει τους τίτλους. Εγώ όταν η άμυνα πάει καλά είμαι ευχαριστημένος. Αλλά σίγουρα πρέπει να βελτιώσουμε την επίθεση, κάτι που σήμερα είδαμε πως έγινε σε μεγάλο βαθμό».

Για την εμφάνιση του Μπράιαν Ρόμπερτς, σχολίασε: «Όταν πήραμε τον Ρόμπερτς ξέραμε πως αποκτήσαμε έναν ποιοτικό παίκτη. Και ήταν ένας παίκτης που στις προπονήσεις και στα φιλικά έδειξε πραγματικά την ποιότητά του. Μετά είχε δύο τραυματισμούς που τον πήγαν πίσω. Σίγουρα είχε βγει εκτός ρυθμού και χρειαζόταν ένα καλό παιχνίδι για να πάρει μπροστά η ψυχολογία του. Πιστεύω πως το σημερινό ματς θα τον βοηθήσει να μπει όπως πρέπει από δω και πέρα».
Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Ρεθύμνου, Νίκος Βετούλας, δήλωσε: «Για περίπου τριανταδύο λεπτά ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί. Θέλαμε να εκμεταλλευτούμε την κακή ψυχολογία του Ολυμπιακού λόγω της ήττας την Παρασκευή. Θεωρώ πως τα καταφέραμε σε μεγάλο μέρος. Επίσης, είχε να κάνει και με τον Άρμστέντ, ο οποίος ήταν σε καλή κατάσταση. Όταν κουράστηκε από την πίεση που του άσκησαν τα γκαρντ του Ολυμπιακού, είχαμε πρόβλημα. Σίγουρα είμαστε ικανοποιημένοι γιατί παίξαμε το μπάσκετ που θέλαμε... Τρέξαμε, βγάλαμε φάσεις... Θεωρώ πως το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της ομάδας μας στο παρκέ. Αλλά όταν στα τελευταία λεπτά κάνεις λάθη κόντρα στον Ολυμπιακό, η διαφορά ανεβαίνει. Εμείς τώρα θα προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που είναι πολύ σημαντικό. Δεδομένης της εικόνας που είχαμε στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, είμαστε αισιόδοξοι. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό για την πορεία του στο πρωτάθλημα, αλλά και την Ευρωλίγκα».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger