Home » » Basket League Playoffs Finals Game 5: Παναθηναϊκός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 84 - 70

Basket League Playoffs Finals Game 5: Παναθηναϊκός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 84 - 70


Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να στεφθεί Πρωταθλητής Ελλάδος... Ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ στον 5ο τελικό από τον Παναθηναϊκό με 70-84.
Πριν καν συμπληρώσει τρία αγωνιστικά λεπτά στο παρκέ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ (ο οποίος ξεκίνησε βασικός) χρεώθηκε με 3 φάουλ, ενώ λίγα δευτερόλεπτα από τις επιστροφές του στο ματς στο 19' χρεώθηκε με το 4ο και στο 29' το 5ο! Και κάπως έτσι ο Σέρβος τέθηκε νωρίς νωρίς και με συνοπτικές διαδικασίες εκτός αγώνα...
Ο Ολυμπιακός κατάφερε με την καλή του άμυνα και την περιφερειακή του ευστοχία να κλείσει την πρώτη περίοδο προηγούμενος με 15-14. Στην συνέχεια η ομάδα μας βρήκε ρυθμό και λύσεις δια χειρός Μπράιν Ρόμπερτς, Τζαμέλ ΜακΛιν και Βασίλη Σπανούλη και πήρε μια διαφορά 5π. (25-30, στο 18'). Ο Παναθηναϊκός προσπέρασε με ένα σερί 6- (31-30), όμως, οι "ερυθρόλευκοι" απάντησαν με ένα σερί 5-0 (ένα τρίποντο του Ρόμπερτς και 2/2 βολές του ΜακΛιν) και έκλεισαν το πρώτο εικοσάλεπτο στο +4 (35-31).
Πριν ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο μέλη της ομάδας μας που βρίσκονταν στον πάγκο δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς του Παναθηναϊκού και ο Ολυμπιακός αποχώρησε στα αποδυτήρια. Τελικά , μετά από τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις της αστυνομίας και των διαιτητών πως οι "επικίνδυνοι" θα απομακρύνονταν, επέστρεψαν στο παρκέ και το ματς συνεχίστηκε...
Οι γηπεδούχοι -που ήταν άστοχοι από την περιφέρεια στο πρώτο εικοσάλεπτο (είχαν 0/7)- "χτύπησαν" από τα 6.75μ., εκμεταλλεύτηκαν την κακή επιθετική λειτουργία της ομάδας μας και "έχτισαν" μια διαφορά 16π. (68-52 στο 32'). Έκτοτε ο Ολυμπιακός δεν είχε ούτε το καθαρό μυαλό, αλλά ούτε και τις αντοχές για να κάνει το μεγάλο καμ μπακ...

Δεκάλεπτα: 14-15, 31-35, 50-60, 84-70

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9, Γκιστ 11, Λοτζέσκι 12 (1), Καλάθης 9 (1), Αντετοκούνμπο 4, Ρίβερς 6 (2), Τζέιμς 18(1), Παππάς 13 (1), Βουγιούκας 2, Λεκαβίτσιους, Όγκαστ, Μήτογλου.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 11, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 13 (2), Παπανικολάου 6 (1), Μάντζαρης, ΜακΛίν 16, Παπαπέτρου 2, Στρέλνιεκς 2, Ρόμπερτς 13 (2), Μπόγρης 2, Γουίλτζερ 5 (1).

"Είναι μια δύσκολη στιγμή"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Ήταν ένα παιχνίδι με δύο όψεις. Στο πρώτο μέρος ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, εφαρμόσαμε το πλάνο μας, ελέγξαμε τον ρυθμό, κρατήσαμε χαμηλά τον Παναθηναϊκό. Στο δεύτερο, είδαμε ένα άλλο ματς, ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο σκληρά. Με τις συνθήκες που υπήρχαν, δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε τη συγκέντρωσή μας. Κάναμε 8 λάθη στην 3η περίοδο, κάποια από έλλειψη συγκέντρωσης, κάποια από άλλους παράγοντες. Οι αντίπαλοι πήραν διαφορά 10 πόντων. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε. Το ματς συνεχίστηκε με τις συνθήκες που υπήρχαν και μοιραία έκλεισε έτσι. Είναι μια δύσκολη στιγμή για εμάς. Η σειρά κρίθηκε στο 3-2. Σπάσαμε την έδρα στον πρώτο τελικό, αλλά δεν μπορέσαμε να νικήσουμε στο 2ο παιχνίδι στην έδρα μας. Η προσπάθειά μας σήμερα ήταν αξιέπαινη. Αλλά η χρονιά τελειώνει χωρίς τίτλο. Είναι μια χρονιά αποφάσεων. Θα κάτσουμε μια-δυο μέρες να ηρεμήσουμε και μετά θα μιλήσουμε με την διοίκηση. Θα μου επιτρέψετε να μην κάνουμε τον απολογισμό μας, θα τον κάνουμε με η διοίκηση και γι' αυτό δεν θα δεχθώ και ερωτήσεις».
Από την πλευρά του ο Μπράιαν Ρόμπερτς, τόνισε: «Ήταν επιθετικοί, έβαλαν καλάθια και πήραν το ρυθμό. Ο κόσμος έδωσε ώθηση στον Παναθηναϊκό. Παλέψαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είχαμε ‘σκαμπανεβάσματα’ όλη τη σεζόν. Απόψε ήταν δύσκολα, προσπαθήσαμε να μείνουμε στο πλάνο. Δείξαμε χαρακτήρα, αλλά δεν αρκούσε. Είχαμε ατυχίες και τραυματισμούς. Ενώ είχαμε ένα καλό ρόστερ και μπορούσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω, η ουσία είναι το αποτέλεσμα και αυτό δεν ήρθε. Η σεζόν τελείωσε και πρέπει να κοιτάξουμε τα λάθη μας».
Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κ.Χρήστος Σταυρόπουλος, τόνισε: "Τα συγχαρητήρια μου για την υπέροχη ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ, όπως και τα συγχαρητήρια μου στους τρεις διαιτητές του αγώνα".

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger