Home » » Σιένα - Ολυμπιακός 67 - 68

Σιένα - Ολυμπιακός 67 - 68


Νίκη για τον Ολυμπιακό στην Ιταλία με αντίπαλο την Σιένα στην Παλαέστρα.  Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να μην κάλυψαν την διαφορά των πόντων, όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί αμελητέα η χθεσινή τους νίκη.

 Από την αρχή του παιχνιδιού ο λαβωμένος Ολυμπιακός λόγο της απουσίας του Γιώργου Πρίντεζη, έδειξε χαρακτήρα και βγήκε νικητές σε έναν αγώνα που είχε χαρακτήρα θρίλερ. Η Ιταλική ομάδα είχε το προβάδισμα στις τρεις από τις τέσσερις περιόδους του αγώνα, κατάφερε να πάρει διαφορά μέχρι 10 πόντων, όμως οι ερυθρόλευκοι έχοντας σε εκπληκτική μέρα τον Καϊλ Χαϊνς που πέτυχε 10 πόντους και μάζεψε 11 ριμπάουντ αλλά και τον Κώστα Παπανικολάου που έπαιξε αρκετή ώρα στο "4" (11π. με 3/6 τρ και 7 ριμπάουντ) κατάφερε και έκανε την μεγάλη ανατροπή. Σε άσχημη μέρα βρέθηκε ο Βασίλης Σπανούλης που δεν τράβηξε το σκορ, όπως κάνει συνήθως, συνέφερε όμως με 10πόντους και 4 ασσίστ.
Μεγάλες μάχες στο παρκέ και από τις δυο ομάδες με την Σιένα να βομβαρδίζει από την περιφέρεια ευστοχόντας σε 10/29 τρίποντα και με μπροστάρηδες τους Κανγκούρ, Χάκετ και Μος να απειλούν με το περιφερειακό τους σουτ. Σε ρηχά νερά βρέθηκε ο Μπράουν που είχε 0/5 τρίποντα.
 Με άμυνα ζώνης επέλεξε ο Μπάνκι να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, έχοντας πάντα έναν παίκτη μαν 2 μαν πάνω στον Σπανούλη. Μια τακτική που προκάλεσε προβλήματα στον Ολυμπιακό όπου συχνά πυκνά κατέφευγε σε άναρχο παιχνίδι αλλά έστω και με ανορθόδοξο τρόπο και τραβηγμένες προσπάθειες κατάφερε να μειώσει την διαφορά και να κάνει μια μεγάλη ανατροπή.
 Αυτό που θα πρέπει να κρατήσει ο Ολυμπιακός από το χθεσινό ματς, είναι ο χαρακτήρας του πρωταθλητή, είναι πολύ σημαντικό και συνάμα σπουδαίο. Παράλληλα ο προπονητής του θα πρέπει να δουλέψει πάνω στις αρχές και τα θεμέλια της περσινής χρονιάς που τον έφεραν στην κορυφή της Ευρώπης. Σίγουρα υπάρχουν απώλειες, δεν είναι εύκολο μια ομάδα να έχει χάσει τον βασικό της παίκτη στον άσσο και κορυφαίο περιφερειακό αμυντικό λόγο τραυματισμού, να αναγκάστηκε να αλλάξει τον βασικό αμυντικό πυλώνα στην θέση 5 στις αρχές της σεζόν, ούτε να βρίσκει τις ισορροπίες όταν προκύπτουν τραυματισμοί όπως του Γιώργου Πρίντεζη.
Αυτές όμως είναι καλές δικαιολογίες για να κρύψουν το πρόβλημα κάτω απ' το χαλί.
Η ομάδα τελευταία κινείται στην μετριότητα και θα πρέπει να βελτιωθεί με το τεχνικό επιτελείο να δουλεύει και να αξιοποιεί τα στοιχεία που έφεραν τον Ολυμπιακό στην κορυφή.


Τα δεκάλεπτα: 18-17, 37-36, 54-49, 67-68

Σιένα (Μπάνκι): Μπράουν 8, Εζέ 6, Καραρέτο 3 (1), Κανγκούρ 14 (2), Σανικίντζε 2, Ορτνέρ 5 (1), Τζάνινγκ 14 (3), Χάκετ 14 (3), Μος 11 (3).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 10 (11ριμπ.), Λο 7, Αντιτς 9 (3), Σπανούλης 10 (1τρ., 5ασ.), Περπέρογλου 2, Σερμαντίνι 11 (1), Πάουελ, Πέρκινς, Παπανικολάου 11 (3τρ., 7ριμπ.)


Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger