Home » » Euroleague PlayOffs Game 4: Εφές – Ολυμπιακός 74 – 73: Θαλασσοταραχή.

Euroleague PlayOffs Game 4: Εφές – Ολυμπιακός 74 – 73: Θαλασσοταραχή.


Δεύτερη ήττα για τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη και μάλιστα το αποτέλεσμα ήρθε με τον πλέον τραγικό αλλά και συνάμα ανόητο τρόπο.

 Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς για τον χθεσινό αγώνα. Ο Ολυμπιακός αν και είχε σε κακή μέρα τον αρχηγό του, ήταν διαβασμένος απέναντι στην αποφασισμένη Εφές και προσπάθησε να πάρει την νίκη, για να σφραγίσει το εισιτήριο του στο ραντεβού των τεσσάρων. Λέμε ότι προσπάθησε γιατί κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους παίκτες για την θέληση τους για να πάρουν την νίκη.

 Όμως ο τρόπος που έχασε αυτό το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, πρέπει να απασχολεί περισσότερο τους ερυθρόλευκους από το ίδιο αποτέλεσμα. Αντιμετωπίζοντας την κατάσταση με ψυχρή λογική, θα πει κανείς ότι ο Ολυμπιακός δεν έχασε τα πάντα εχθές, μια ήττα ήταν σε μια δύσκολη έδρα και έχει ακόμα μια ευκαιρία σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ για να πάρει την νίκη. Όμως στο μπάσκετ δεν γίνεται να τα αντιμετωπίσεις όλα με ψυχρή λογική, ο Ολυμπιακός εχθές έκανε βήματα πίσω, παρά την θέληση του να πάρει την νίκη, παρά την προσπάθεια των παικτών του.

Προσπαθώ να χωνέψω το πως χάθηκε ένα ματς, όπου ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε ήμασταν μπροστά με επτά πόντους. Προσπαθώ να κατανοήσω την στάση του κόουτς Μπαρτζώκα στο θέμα διαχείρισης του Σπανούλη και δεν μπορώ. Δεν έχω για τόσο αφελή τον Μπαρτζώκα ώστε να κάνει ένα τέτοιο σοβαρό λάθος και να αφήσει εκτός πεντάδας τα επτά τελευταία λεπτά έναν παίκτη που ξέρει να διαχειριστεί καταστάσεις όπου άλλοι τα κάνουν, όπως τα έκαναν θάλασσα.  Θα δώσω έναν πόντο στον κόουτς, για την παρατεταμένη χρησιμοποίηση του Σλούκα με τον Λο, γιατί αυτό το δίδυμο στην περιφέρεια του γύρισε το ματς, όμως η χρησιμοποίηση του Σπανούλη, ήταν κάτι αυτονόητο.

 Τα λάθη που έγιναν στο τελευταίο λεπτό είναι απαράδεκτα για μια ομάδα του επιπέδου του Ολυμπιακού, από που να ξεκινήσουμε δηλαδή, από τα γρήγορο φάουλ του Λο πάνω στον Φάρμαρ, από τα δυο απανωτά επιθετικά ριμπάουντ και τις τρεις ευκαιρίες κάτω από το καλάθι, ή από το κλέψιμο του Τουντσερί...

  Σε ότι αφορά το ματς γενικότερα, ο Ολυμπιακός παρουσίασε μεγάλη αδυναμία κάτω από τα καλάθια, επιτρέποντας στους Τούρκους να πάρουν 21 επιθετικά ριμπάουντ! Ένας τέτοιος αριθμός την περσινή χρονιά θα ήταν απλά αδιανόητος. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα ήταν εξαιρετικά εύστοχη από την περιφέρεια κάτι που συνήθως υποδηλώνει ότι θα έφτανε σχετικά εύκολα στην νίκη, η κυριαρχία των Τούρκων κάτω από τα καλάθια και το δικαίωμα ανανέωσης των επιθέσεων, ήταν αυτή που επέτρεψε στον αντίπαλο του Ολυμπιακού να παραμένει μέσα στο παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι για τρεις περιόδους ήταν πίσω στο σκορ. Αν μιλήσουμε με αριθμούς, τότε θα σταθούμε στις επτά παραπάνω επιθέσεις που έκανε η Τουρκική ομάδα αλλά και στο εξαιρετικά καλό ποσοστό που είχε από την «γραμμή της φιλανθρωπίας». Με εξαίρεση τον Ερντέν που πέτυχε 4 από τις 8 βολές και την μια άστοχη αλλά μοιραία για τον Ολυμπιακό βολή του Φάρμαρ (9/10) οι υπόλοιποι παίκτες της Εφές είχαν το απόλυτο.

 Ένα ακόμα αξιοσημείωτο στοιχείο είναι η παρουσία του Κώστα Παπανικολάου. Στο πρώτο ημίχρονο είχε κάνει εκπληκτική εμφάνιση με 14 πόντους, ενώ στο δεύτερο σίγησε και έμεινε άποντος. Πάντως ήταν ο πρώτος ριμπάουντερ και δεύτερος σκόρερ της ομάδας εχθές.

 Τι κρύβει η επόμενη μέρα για τον Ολυμπιακό; Κατ’ αρχήν άπαντες στον Ολυμπιακό πρέπει να ηρεμήσουν από την ένταση των δυο προηγούμενων αναμετρήσεων και στην συνέχεια να συγκεντρωθούν για το ματς της Παρασκευής. Το τεχνικό τιμ, θα πρέπει να βρει μια λύση με το θέμα των αμυντικών ριμπάουντ που ήταν η Αχίλλειος πτέρνα της ομάδας εχθές. Η αδυναμία του Πάουελ σε αυτό τον τομέα είναι καιρό γνωστή, η ανάγκη χρησιμοποίησης του Χάϊνς στην τελευταία περίοδο είναι επιβεβλημένη, ίσως θα πρέπει να βρεθεί ένα διαφορετικό τρυκ, όπως η χρησιμοποίηση του Άντιτς στο 5 στο ξεκίνημα των αγώνων. Εν πάση περιπτώσει, είναι σοβαρό πρόβλημα και θα πρέπει να τους απασχολήσει η λύση του.

 Τέλος δεν ξέρω αν υπάρχει  ή προέκυψε εχθές κάποιο θέμα μεταξύ του Μπαρτζώκα και του Σπανούλη, αλλά θα πρέπει οι δυο άνδρες να λύσουν τις διαφορές τους άμεσα.

Τα δεκάλεπτα: 12-20, 38-44, 56-58, 73-74.

Αναντολού Εφέ
ς (Μαχμούτι): Φάρμαρ 15 (2), Βούγιατσιτς, Ερντέν 12, Τουντσερί 6 (2), Σιπ 7 (1), Γκονλούμ 4, Σαβάνοβιτς 12 (2), Λούκας 10, Γκιουλέρ, Μπάρατς 8 (1).

Ολυμπιακός
(Μπαρτζώκας): Χάινς 11, Λο 15 (2), Άντιτς, Σπανούλης 5, Περπέρογλου 3, Σερμαντίνι 2, Σλούκας 10 (2), Πάουελ 4, Πρίντεζης 9 (2), Παπανικολάου 14 (4), Κατσίβελης.


Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger